Składniki:
śledzie
olej
cebula +dymka
sól, pieprz
Wykonanie:
Śledzie moczę w wodzie około 2-3 godzin.
Następnie dokładnie je płuczę, suszę i kroję na kawałki.
Cebulę drobno siekam i zalewam gorącą wodą na około 1-2 minuty aby zmiękła.
Śledzie łączę z cebulą i polewam olejem.
Oprószam solą i pieprzem do smaku oraz posypuje świeżą dymką.
I gotowe!
olej
cebula +dymka
sól, pieprz
Wykonanie:
Śledzie moczę w wodzie około 2-3 godzin.
Następnie dokładnie je płuczę, suszę i kroję na kawałki.
Cebulę drobno siekam i zalewam gorącą wodą na około 1-2 minuty aby zmiękła.
Śledzie łączę z cebulą i polewam olejem.
Oprószam solą i pieprzem do smaku oraz posypuje świeżą dymką.
I gotowe!