Składniki:
- jajka
- pieczarki
- zielona cebulka
- masło
- sól, pieprz
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
Pieczarki oczyszczam, kroję na plasterki i duszę na odrobinie masła. Doprawiam do smaku solą.
Zazwyczaj robię tak z większą ilością grzybów. A potem ostudzone przechowuję przez kilka dni w lodówce i wykorzystuję do ulubionych potraw :)
Do miseczki wbijam jajka i rozkłócam je widelcem. Dodaję posiekaną dymkę i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Masę jajeczną wlewam na patelnię z pieczarkami i smażę aż osiągnie ulubioną przeze mnie konsystencję. Gotową jajecznicę przekładam na talerz, posypuję zieloną cebulką, dekoruję pomidorkami i podaję z pełnoziarnistym pieczywem.
I gotowe!
z pieczarkami jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńjajecznicę z pieczarkami i szczypiorkiem uwielbiam! ;)
OdpowiedzUsuń