Pomysł na szybką przekąskę. Można zjeść w domu na ciepło lub zapakować i zabrać ze sobą :) do pracy, na piknik czy wycieczkę rowerową.
Gorąco polecam !!!
Składniki:
chlebek pita
papryka żółta i czerwona
cukinia
cebula
mini mozzarella
pomidory koktajlowe
ogórek
bazylia
sól, pieprz
oliwa z oliwek
sok z cytryny
Wykonanie:
Paprykę kroję na duże kawałki. Cukinię i ogórka na plasterki. Pomidory koktajlowe i mini mozzarellę na połówki. Cebulę w ósemki.
Wszystkie warzywa przekładam do miseczki i polewam sosem przygotowanym z oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz doprawionego solą i pieprzem do smaku. Odstawiam w chłodne miejsce na około kwadrans.
Na teflonowej patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i podsmażam na niej paprykę, cukinię i cebulę.
Chlebek pita podgrzewam w tosterze i napełniam warzywami, mozzarellą oraz dekoruję bazylią.
I gotowe!
Można podawać z sosem czosnkowym.
uwielbiam takie przekąski
OdpowiedzUsuńpysznie i kolorowo ;)
OdpowiedzUsuń