Składniki:
kuskus
pierś z kurczaka
zielony groszek i kukurydza (u mnie z puszki)
cebulka dymka
olej rzepakowy
olej lniany
Wykonanie:
Kurczaka oprószam solą morską , kolorowym pieprzem i przyprawą ognistą.
Mięso smażę na odrobinie oleju rzepakowego, studzę i kroję na małe kawałki.
Kuskus zalewam wrzątkiem i odstawiam na kilka minut.
Łączę kaszę z kukurydzą, groszkiem i posiekaną dymką.
Dodaję kurczaka i dokładnie mieszam.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem i skrapiam olejem lnianym.
I gotowe!
Mięso smażę na odrobinie oleju rzepakowego, studzę i kroję na małe kawałki.
Kuskus zalewam wrzątkiem i odstawiam na kilka minut.
Łączę kaszę z kukurydzą, groszkiem i posiekaną dymką.
Dodaję kurczaka i dokładnie mieszam.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem i skrapiam olejem lnianym.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)