Facebook

środa, 12 lutego 2014

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Dzisiaj proponuję pyszną sałatkę z dodatkiem zdrowego awokado i tuńczyka.
Można ją przygotować jako przystawkę np. na walentynkową kolację lub po prostu zabrać ze sobą do pracy w lunch boxie.

Smacznego !!!

Składniki:
tuńczyk w sosie własnym
kilka liści bazylii
 awokado
pomidor
cebula
sałata np. rzymska
sól, pieprz
sok z limonki lub cytryny

Dressing:
oliwa z oliwek
sok z cytryny
oregano, tymianek, majeranek, rozmaryn
sól, kolorowy pieprz

Wykonanie:
Awokado obieram ze skóry, kroję w kostkę i skrapiam sokiem z limonki.
Pomidora obieram ze skóry i również kroję w kostkę.
Cebulę drobno siekam.
W miseczce łącze te składniki i skrapiam dressingiem.
Na talerzu rozkładam kolejno sałatę, warzywa a na końcu tuńczyka.
Sałatkę oprószam świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami bazylii.
.
I gotowe!



Walentynkowa kolacja we dwojeOlimpijskie gotowanie
Śniadanie mistrzów Drugie śniadanie w pracyWalentynki - czym TO się je?

4 komentarze:

  1. Salatka wyglada cudnie! Slonecznie i kolorowo...


    Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji.
    Kasia - lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję!
      Brałam udział w zeszłej edycji, to nie mogło mnie zabraknąć i w tej ;)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)