Facebook

poniedziałek, 21 marca 2016

Jabłka w cieście

Składniki:
(na 3-4 porcje)
jabłka
150 g mąki
150 ml mleka
2 łyżki domowego cukru waniliowego
(jeżeli lubicie słodkie proponuję dać więcej)
2 jajka
tłuszcz do smażenia (olej, masło klarowane)
cukier puder (do posypania)

Wykonanie:
W umytych jabłkach delikatnie wycinam ostrym (lub specjalnym) nożykiem gniada nasienne.
Następnie obieram je ze skóry i kroję na cienkie plastry.
Podane składniki dokładnie mieszam za pomocą miksera lub trzepaczki.
Plastry moczę w powstałej masie i smażę z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z tłuszczem.
Gotowe posypuję cukrem pudrem i podaje natychmiast.

I gotowe!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)