Składniki:
placek włoski
pierś z kurczaka
pomidor
cebula
czarne oliwki
roszponka
oliwa
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka Kamis
Sos:
jogurt naturalny
majonez
sól, pieprz
Wykonanie:
Pierś z kurczaka oprószam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Mięso skrapiam oliwą i odstawiam w chłodne miejsce.
Pomidora obieram ze skóry i kroję w półplastry, cebulę w pióra, a czarne oliwki w plastry.
Z podanych składników przygotowuję sos.
Kurczaka smażę na patelni grillowej.
Podpieczony placek włoski smaruję sosem i układam na nim kolejno roszponkę, kurczaka, oliwki, pomidory i cebulę.
Całość polewam resztą sosu i składam na pół.
I gotowe!
placek włoski
pierś z kurczaka
pomidor
cebula
czarne oliwki
roszponka
oliwa
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka Kamis
Sos:
jogurt naturalny
majonez
sól, pieprz
Wykonanie:
Pierś z kurczaka oprószam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Mięso skrapiam oliwą i odstawiam w chłodne miejsce.
Pomidora obieram ze skóry i kroję w półplastry, cebulę w pióra, a czarne oliwki w plastry.
Z podanych składników przygotowuję sos.
Kurczaka smażę na patelni grillowej.
Podpieczony placek włoski smaruję sosem i układam na nim kolejno roszponkę, kurczaka, oliwki, pomidory i cebulę.
Całość polewam resztą sosu i składam na pół.
I gotowe!
Prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuń