10 grudnia wzięłam udział w Świątecznym gotowaniu zorganizowanym przez markę Russell Hobbs
W spotkaniu wzięły udział nie tylko blogerki kulinarne, ale i prowadzące blogi lifestylowe.
Na początku zostałyśmy przywitane przez przedstawiciela firmy Umbrelka, który przedstawił historię firmy Russell Hobbs i zaprezentował jej najnowszą linię Aura.
Na początku zostałyśmy przywitane przez przedstawiciela firmy Umbrelka, który przedstawił historię firmy Russell Hobbs i zaprezentował jej najnowszą linię Aura.
Następnie szef kuchni Dawid Szewioła przedstawił menu, które przygotował specjalnie na tą okazję.
Wigilia w stylu fusion:
Przystawka
Matjas holenderski na chrupiącej sałatce z kopru włoskiego z pomidorkami koktajlowymi w koszyku z papieru ryżowego.
Zupa
Zupa piernikowa z suszonymi figami i migdałami aromatyzowana piwem Guiness.
Danie główne
Szaszłyki z karpia z suszonymi śliwkami na carpaccio z buraków z octem winnym z selerowym puree i mango
Deser
Świąteczne makówki
Potem podzieliłyśmy się na 3-4 osobowe grupy i przystąpiłyśmy do pracy.
Ja gotowałam wspólnie z Anią z MoimZdaniem.be i Magdą z Magda-Kucharzy.
Ja gotowałam wspólnie z Anią z MoimZdaniem.be i Magdą z Magda-Kucharzy.
Magda, Ania i ja. Zdjęcie udostępnione przez A.Griksę. |
Spotkanie odbywało się w Szkole Gastronomicznej im. G.Morcinka w Katowicach i czekały tam na nas profesjonalnie przygotowanie stanowiska pracy wraz ze wszystkimi dostępnymi produktami.
Podczas gotowania mogłyśmy również korzystać ze wszystkich sprzętów Russell Hobbs Aura.
Przedstawiciele firmy udzielali praktycznych rad związanych z obsługą i eksploatacją urządzeń.
Pozwoliło to nam dobrze zapoznać się ze sprzetem.
Przy przygotowaniu każdego z dań swoich rad i pomocy udzialali nam szefowie kuchni Barański Dariusz i Dawid Szewioła oraz ekipa ze Szkoły Gotowania Cynamon.
Na początku zrobiliśmy świąteczne makówki. Potem zabrałyśmy się za zupę piernikową i kolejne dania.
Niestety z powodu wizyty w filharmonii musiałam wcześniej wyjść ze spotkania, ale dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionych blogerów mogę Wam zrelacjonować ciąg dalszy warsztatów.
Fot. M. Łyskawa |
Wspólne gotowanie trwało ponad 3 godziny, a potem przyszedł czas na Wigilię i konsumpcję wszystkich wspólnie przygotowanych potraw, które prezetowały się wyjątkowo smakowicie.
Z relacji innych blogerek wiem, że samkowały równie dobrze i bardzo żałuję, że nie mogłam tego doświadczyć.
Z relacji innych blogerek wiem, że samkowały równie dobrze i bardzo żałuję, że nie mogłam tego doświadczyć.
Fot. M. Łyskawa |
Fot. M. Łyskawa |
Fot. M. Łyskawa |
Czym byłyby święta bez prezentów?
Firma Russelh Hobbs stanęła na wysokości zadania i każdego z nas obdarowała rozdrabniaczem Chop&Blend z najnowszej kolekcji Aura.
Fot. M. Łyskawa |
Zapraszam do obejrzenia filmu przygotwanego przez firmę Russell Hobbs
W spotkaniu udział wzieli:
Aleksandra - www.zajadam.pl
oraz ja - Asia - www.kuchniajosi.blogspot.com i www.podrozekulinarneswiata.blospot.com
Serdecznie dziękuję firmie Russell Hobbs za zaproszenie na warsztaty i prezent,
Koleżankom Blogerkom za wspaniałe towarzystwo i udostępnione zdjęcia,
a Szefom Kuchni wraz z ekipą Cynamon za wszystkie cenne porady.
Bawiłam się wyśmienicie i mam nadzieję na kolejne spotkanie.
To miło, że takie wydarzenia docierają również do Katowic.
Serdecznie dziękuję firmie Russell Hobbs za zaproszenie na warsztaty i prezent,
Koleżankom Blogerkom za wspaniałe towarzystwo i udostępnione zdjęcia,
a Szefom Kuchni wraz z ekipą Cynamon za wszystkie cenne porady.
Bawiłam się wyśmienicie i mam nadzieję na kolejne spotkanie.
To miło, że takie wydarzenia docierają również do Katowic.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)