Facebook

wtorek, 23 grudnia 2014

Świąteczne gotowanie z marką Russell Hobbs


10 grudnia wzięłam udział w Świątecznym gotowaniu zorganizowanym przez markę Russell Hobbs 
W spotkaniu wzięły udział nie tylko blogerki kulinarne, ale i prowadzące blogi lifestylowe.

Na początku zostałyśmy przywitane przez przedstawiciela firmy Umbrelka, który przedstawił  historię firmy Russell Hobbs i zaprezentował jej najnowszą linię Aura.


Następnie szef kuchni Dawid Szewioła przedstawił menu, które przygotował specjalnie na tą okazję.

Wigilia w stylu fusion:

Przystawka
Matjas holenderski na chrupiącej sałatce z kopru włoskiego z pomidorkami koktajlowymi w koszyku z papieru ryżowego.

Zupa
Zupa piernikowa z suszonymi figami i migdałami aromatyzowana piwem Guiness.

Danie główne
Szaszłyki z karpia z suszonymi śliwkami na carpaccio z buraków z octem winnym z selerowym puree i mango

Deser
Świąteczne makówki

Potem podzieliłyśmy się na 3-4 osobowe grupy i przystąpiłyśmy do pracy.
Ja gotowałam wspólnie z Anią z MoimZdaniem.be i Magdą z Magda-Kucharzy.

Magda, Ania i ja.
Zdjęcie udostępnione przez A.Griksę.

Spotkanie odbywało się w Szkole Gastronomicznej im. G.Morcinka w Katowicach i czekały tam na nas profesjonalnie przygotowanie stanowiska pracy wraz  ze wszystkimi dostępnymi produktami.

Podczas gotowania mogłyśmy również korzystać ze wszystkich sprzętów Russell Hobbs Aura. 
Przedstawiciele firmy udzielali praktycznych rad związanych z obsługą i eksploatacją urządzeń.
Pozwoliło to nam dobrze zapoznać się ze sprzetem.

Przy  przygotowaniu każdego z dań swoich rad i pomocy udzialali nam szefowie kuchni Barański Dariusz  i Dawid Szewioła oraz ekipa ze Szkoły Gotowania Cynamon.



Na początku zrobiliśmy świąteczne makówki. Potem zabrałyśmy się za zupę piernikową i kolejne dania.

Niestety z powodu wizyty w filharmonii musiałam wcześniej wyjść ze spotkania, ale dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionych blogerów mogę Wam zrelacjonować ciąg dalszy warsztatów.

Fot. M. Łyskawa
Wspólne gotowanie trwało ponad 3 godziny, a potem przyszedł czas na Wigilię i konsumpcję wszystkich wspólnie przygotowanych potraw, które prezetowały się wyjątkowo smakowicie.
Z relacji innych blogerek wiem, że samkowały równie dobrze i bardzo żałuję, że nie mogłam tego doświadczyć.

Fot. M. Łyskawa
Fot. M. Łyskawa
Fot. M. Łyskawa


Czym byłyby święta bez prezentów?
Firma Russelh Hobbs stanęła na wysokości zadania i każdego z nas obdarowała rozdrabniaczem Chop&Blend z najnowszej kolekcji Aura.

Fot. M. Łyskawa

Zapraszam do obejrzenia filmu przygotwanego przez firmę Russell Hobbs

W spotkaniu udział wzieli:
Sylwia - www.poranne.com
Marcelina -  www.littlebitlife.com
Aleksandra - www.zajadam.pl
Anna -  www.namiotle.pl
Mariola - www.smakowisko.pl
Magdalena - www.magda-kucharzy.pl
Ania i Jakub - www.fashionable.com.pl
Magdalena - www.rogalikblog.pl
oraz ja - Asia - www.kuchniajosi.blogspot.com i www.podrozekulinarneswiata.blospot.com

Serdecznie dziękuję firmie Russell Hobbs za zaproszenie na warsztaty i prezent,
Koleżankom Blogerkom za wspaniałe towarzystwo i udostępnione zdjęcia,
a Szefom Kuchni wraz z ekipą Cynamon za wszystkie cenne porady.

Bawiłam się wyśmienicie i mam nadzieję na kolejne spotkanie.
To miło, że takie wydarzenia docierają również do Katowic.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)