Facebook

poniedziałek, 18 maja 2015

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami


Składniki:
cukinia
pierś z kurczaka
pieczarki
cebula
ser żółty
natka pietruszki
oliwa
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka

Wykonanie:
Cukinię kroję na 2 części.
Robię naciecie nożem wkoło cukinii. Miąższ kroję w kratkę, wydrażam łyżeczką i drobno siekam.
Pieczarki oczyszczam i kroję na plasterki. Cebulę drobno siekam.
Kurczaka kroję w drobną kostkę, przyprawiam i skrapiam oliwą.
Na patelni podsmażam kurczaka i pieczarki, następnie dodaję cebulę a pod koniec smażenia
miąższ z cukinii.
Gotowe cukinie faszeruję i zapiekam w naczyniu żaroodpornym około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Pod koniec pieczenia warzywa posypuję startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.

I gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)