Facebook

wtorek, 12 maja 2015

Pasta z tuńczyka z dodatkiem anchois

Bardzo lubię przeróżne pasty kanapkowe.
Są one świetną alternatywą dla obecnych wędlin, w których pełno jest wypełniaczy i konserwantów.
Tym razem postawiłam na pastę z tuńczyka i anchois, do której przepis znalazłam na Kwestii Smaku.


Składniki:
puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym)
50 g miękkiego masła
2-3 fileciki anchois
2 łyzki majonezu
kolorowy pieprz do smaku

Wykonanie:
Do pojemnika blendera wrzucam kolejno odsączonego tuńczyka, masło, anchois i majonez.
Wszystko dokładnie miksuję na gładką pastę.
Doprawiam do smaku świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Pastę można podawać odrazu lub schłodzić w lodówce.

I gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)