Bardzo lubię przeróżne pasty kanapkowe.
Są one świetną alternatywą dla obecnych wędlin, w których pełno jest wypełniaczy i konserwantów.
Dotychczas prezentowałam Wam pastę jajeczną, mus z awokado i czosnkiem, pastę z wędzonym pstrągiem i oliwkami, pastę z twarożkiem i rzodkiewką, pastę z tuńczykiem i awokado oraz pastę ze śledziem po żydowsku.
Tym razem postawiłam na pastę z tuńczyka i anchois, do której przepis znalazłam na Kwestii Smaku.
Składniki:
puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym)
50 g miękkiego masła
50 g miękkiego masła
2-3 fileciki anchois
2 łyzki majonezu
kolorowy pieprz do smaku
Wykonanie:
Do pojemnika blendera wrzucam kolejno odsączonego tuńczyka, masło, anchois i majonez.
Wszystko dokładnie miksuję na gładką pastę.
Doprawiam do smaku świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Pastę można podawać odrazu lub schłodzić w lodówce.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)