Facebook

wtorek, 23 lipca 2013

Makaron penne ze świeżym pomidorem malinowym i bazylią

Składniki na 1 porcję:
80-100 g pełnoziarnistego makaronu penne
1 dojrzały pomidor malinowy
1/2 małej, młodej cebulki
garść liści świeżej bazylii
1 -2 łyżki oliwy z oliwek (może być smakowa)
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
Pomidora obieram ze skóry i kroję w kostkę.
Cebulę i bazylię drobno siekam.
Wszystkie składniki delikatnie mieszam z makaronem.
Całość doprawiam solą i pieprzem oraz skrapiam oliwą z oliwek.
I gotowe!



1 komentarz:

  1. Ekspresowo i pysznie :) Lubię takie proste i smaczne dania.

    pozdrawiam serdecznie

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)