Składniki:
zielone szparagi
pierś z kurczaka
truskawki
mieszanka sałat
sól, pieprz
olej rzepakowy
Sos:
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól, pieprz
Wykonanie:
Kurczaka myję i kroję na mniejsze kawałki.
Opruszam solą, pieprzem i smażę na odrobinie oleju rzepakowego.
Gotowe mięso ściagam z patelni i wrzucam na nią pokrojone na kawałki szparagi. Smażę je około 5 minut.
W międzyczasie przygotowuję z podanych składników sos.
Truskawki obieram ze szypułek i kroję na połówki.
Na talerzu rozkładam mieszankę sałat dodaję kurczaka, szparagi i truskawki.
Całośc skrapiam sosem.
I gotowe!
zielone szparagi
pierś z kurczaka
truskawki
mieszanka sałat
sól, pieprz
olej rzepakowy
Sos:
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól, pieprz
Wykonanie:
Kurczaka myję i kroję na mniejsze kawałki.
Opruszam solą, pieprzem i smażę na odrobinie oleju rzepakowego.
Gotowe mięso ściagam z patelni i wrzucam na nią pokrojone na kawałki szparagi. Smażę je około 5 minut.
W międzyczasie przygotowuję z podanych składników sos.
Truskawki obieram ze szypułek i kroję na połówki.
Na talerzu rozkładam mieszankę sałat dodaję kurczaka, szparagi i truskawki.
Całośc skrapiam sosem.
I gotowe!
pysznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie:)
OdpowiedzUsuń