Dzisiaj prezentuję Wam puszysty i lekki mus z awokado.
Idealny do kanapek i grzanek.
Można go również podać jako dodatek do warzyw (w formie dipu) lub dań kuchni meksykańskiej.
Składniki:
awokado
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
sok z cytryny
Wykonanie:
Obrane ze skóry i pokrojone w kostkę awokado skrapiam obficie sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru.
Czosnek drobno siekam.
Wszystkie składniki dokładnie blenduję na puszysty mus.
Doprawiam do maku sola i kolorowym pieprzem.
I gotowe!
Podaję z chrupiącymi grzankami.
musi smakować bajecznie <3
OdpowiedzUsuńhttp://lubieessc.blogspot.com/
pycha, idealne na kolację:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zarówno czosnek jak i awokado, więc taki mus to coś dla mnie! Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuń