Facebook

wtorek, 19 listopada 2013

Mus z awokado z czosnkiem

Dzisiaj prezentuję Wam puszysty i lekki mus z awokado.
Idealny do kanapek i grzanek.
Można go również podać jako dodatek do warzyw (w formie dipu) lub dań kuchni meksykańskiej.


Składniki:
awokado
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
sok z cytryny

Wykonanie:
Obrane ze skóry i pokrojone w kostkę awokado skrapiam obficie sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru.
Czosnek drobno siekam.
Wszystkie składniki dokładnie blenduję na puszysty mus.
Doprawiam do maku sola i kolorowym pieprzem.

I gotowe!

Podaję z chrupiącymi grzankami.


 

3 komentarze:

  1. musi smakować bajecznie <3
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam zarówno czosnek jak i awokado, więc taki mus to coś dla mnie! Muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)