Składniki:
śledzie
olej
cebula +dymka
sól, pieprz
Wykonanie:
Śledzie moczę w wodzie około 2-3 godzin.
Następnie dokładnie je płuczę, suszę i kroję na kawałki.
Cebulę drobno siekam i zalewam gorącą wodą na około 1-2 minuty aby zmiękła.
Śledzie łączę z cebulą i polewam olejem.
Oprószam solą i pieprzem do smaku oraz posypuje świeżą dymką.
I gotowe!
olej
cebula +dymka
sól, pieprz
Wykonanie:
Śledzie moczę w wodzie około 2-3 godzin.
Następnie dokładnie je płuczę, suszę i kroję na kawałki.
Cebulę drobno siekam i zalewam gorącą wodą na około 1-2 minuty aby zmiękła.
Śledzie łączę z cebulą i polewam olejem.
Oprószam solą i pieprzem do smaku oraz posypuje świeżą dymką.
I gotowe!
bardzo lubię śledzie:)
OdpowiedzUsuńKlasyczny śledzik - uwielbiam!
OdpowiedzUsuńLubię, ale nie każdy olej do śledzi pasuje, dlatego ja używam zawsze taki, który nie ma smaku - rzepakowy.
OdpowiedzUsuń