Składniki:
tuńczyk w kawałkach (najlepiej w sosie własnym)
awokado
mała cebulka
sok z cytryny
żółte i czerwone pomidory
natka pietruszki
sól, pieprz
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Pomidory obieram ze skóry i kroje w kostkę (można usunąć gniazda nasienne).
Awokado obieram ze skóry, kroję w kostkę i skrapiam sokiem z cytryny.
Tuńczyka łącze z pomidorami i awokado.
Dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.
Oprószam solą i pieprzem.
Sałatkę można skropić oliwą.
I gotowe!
I gotowe!
Ależ pięknie ta sałatka się prezentuje. Nie wiele składników, w dodatku jakże zdrowych. Z wszystkimi cennymi składnikami. Naprawdę warto zrobić. I jest idealna do zabrania chociażby do pracy.
OdpowiedzUsuńDziękuje za wpis w akcji śnidaniowej
Zrobiłem i smakuje bardzo dobrze...
OdpowiedzUsuń