Sałatkę, którą dzisiaj prezentuję przygotowałam w ramach Dietetycznych Rewolucji.
Na relację z tego wydarzenia zapraszam tutaj.
Składniki:
makaron (u mnie kokardki)
tuńczyk w oleju lub sosie własnym
kolorowa papryka (u mnie czerwona i żółta)
zielony groszek
czarne oliwki
kiełki
świeża mięta
olej lniany (u mnie Oleofarm)
sól, pieprz
ziarna słonecznika
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente i studzę.
Paprykę kroję w kostkę a miętę drobno siekam.
Na talerzu łączę makaron z tuńczykiem, dodaję paprykę, oliwki i groszek.
Całość skrapiam olejem lnianym i posypuję świeżą miętą,kiełkami i ziarnami słonecznika.
Oprószam solą i pieprzem.
I gotowe!
Przepis zapisuje;) Uwielbiam takie danie;)
OdpowiedzUsuń