Składniki:
ciasto francuskie
białe szparagi
szynka szwarcwaldzka
pomidorki koktajlowe
mozzarella lub ser żółty
1-2 jajka
śmietana 18%
sól, pieprz
ulubione zioła
Wykonanie:
Szparagi myję, odcinam stwardniale końce i obieram ze skórki.
Następnie gotuję je na parze przez kilka minut.
Ciasto francuskie rozkładam na papierze do pieczenia i delikatnie zawijam końce.
Rozkładam szparagi, pokrojoną w paseczki szynkę szwarcwaldzką i pomidorki koktajlowe.
Tartę polewam roztrzepanymi jajkami ze śmietaną.
Całość posypuję serem i doprawiam do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.
Tartę zapiekam, aż boki delikatnie się zarumienią a wierzch zetnie.
I gotowe!
Tartę polewam roztrzepanymi jajkami ze śmietaną.
Całość posypuję serem i doprawiam do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.
Tartę zapiekam, aż boki delikatnie się zarumienią a wierzch zetnie.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)