Moi Drodzy Czytelnicy,
długo mnie tutaj nie było...
Powodów jest wiele...
Czasami po prostu zmiany jakie zachodzą w naszym życiu potrzebują dystansu i wyciszenia.
Tak było tym razem.
Dziękuję za cierpliwośc i wszystkie ciepłe słowa.
Wracam z głową pełną pomysłów i nowymi przepisami.
Do dzieła!
Składniki:
bób
czosnek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
pietruszka
Wykonanie:
Bób gotuję na parze przez kilkanaście minut.
Lubię kiedy jest al dente.
Następnie obieram go z szypułek.
I dalej można go przyrządzić na 2 sposoby.
Na zimno, czyli wymieszać z czosnkiem, oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Lub na ciepło, czyli podgrzać na patelni oliwę, dodać czosnek, bób i podsmażać przez chwilę.
W obu przypadkach potrawę przed podaniem posypuję posiekaną pietruszką.
I gotowe!
bób zawsze pyszny :)
OdpowiedzUsuń