Facebook

wtorek, 25 listopada 2014

Eton mess z granatem

Eton mess, czyli bałagan z Eton to jeden z klasycznych, brytyjskich deserów.
W oryginalnym przepisie przygotowuję się go z dodatkiem truskawek.
Poza sezonem można korzystać z innych owoców.
Tym razem mój wybór to granat.
Połączenie słodkiej bezy i lekko kwaśnego granatu dają ciekawe doznania smakowe.

Polecam!

Składniki:
beza
śmietana 30% + cukier puder (opcjonalnie)
granat

Wykonanie:
Granat obieram i wyjmuję jego ziarna.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijam, pod koniec można dodać odrobinę cukru pudru.
Bezę kruszę.
W pucharku układam na przemian bezę, bitą śmietanę i ziarna granatu.
Podaję schłodzone.

I gotowe!



Wasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)