Eton mess, czyli bałagan z Eton to jeden z klasycznych, brytyjskich deserów.
W oryginalnym przepisie przygotowuję się go z dodatkiem truskawek.
Poza sezonem można korzystać z innych owoców.
Tym razem mój wybór to granat.
Połączenie słodkiej bezy i lekko kwaśnego granatu dają ciekawe doznania smakowe.
Polecam!
Składniki:
beza
śmietana 30% + cukier puder (opcjonalnie)
granat
Wykonanie:
Granat obieram i wyjmuję jego ziarna.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijam, pod koniec można dodać odrobinę cukru pudru.
Bezę kruszę.
W pucharku układam na przemian bezę, bitą śmietanę i ziarna granatu.
Podaję schłodzone.
I gotowe!
W oryginalnym przepisie przygotowuję się go z dodatkiem truskawek.
Poza sezonem można korzystać z innych owoców.
Tym razem mój wybór to granat.
Połączenie słodkiej bezy i lekko kwaśnego granatu dają ciekawe doznania smakowe.
Polecam!
Składniki:
beza
śmietana 30% + cukier puder (opcjonalnie)
granat
Wykonanie:
Granat obieram i wyjmuję jego ziarna.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijam, pod koniec można dodać odrobinę cukru pudru.
Bezę kruszę.
W pucharku układam na przemian bezę, bitą śmietanę i ziarna granatu.
Podaję schłodzone.
I gotowe!
Taka wersja musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuń