Składniki na 2 porcje:
400 ml kefiru lub jogurtu naturalnego
4 ogórki gruntowe
kilka rzodkiewek
ząbek czosnku
koperek
sól, pieprz
Wykonanie:
Koperek i czosnek drobo siekam.
Ogórki obieram ze skóry i ścieram wraz z rzodkiewkami na grubej tarce.
Do kefiru dodaję warzywa, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Chlodnik dokładne mieszam i wstawiam do lodówki, aby wszystkie składniki przegryzły się.
Przed podaniem dekoruję koperkiem i startymi warzywami.
Podaję mocno schłodzony.
I gotowe!
Oj dawno, dawno nie jadla...
OdpowiedzUsuńA to takie idealne danie dla ochlody...
:)
Dziekuje za udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
W tym roku szaleję z chłodnikami :)
UsuńI bardzo chętnie biorę udział w Akcji "Dla dzieci".