Facebook

sobota, 5 września 2015

Papryka faszerowana kuskusem, pomidorami i czarnymi oliwkami

Zainspirowałam się przepisem z książki Anny Starmach. Pyszne 25. Nowa porcja przepisów. Str. 48.

Składniki dla 2 osób:
2 papryki
ok 100-150 g kuskusu
2 pomidory (u mnie kolorowe)
1 mała cebula
garść czarnych oliwek
ser feta
natka pietruszki
sól. pieprz

Wykonanie:
Papryki kroję na pół i usuwam gniazda nasienne.
Można też odciąć tylko górną cześć papryki. 
Kuskus zalewam gorącą wodą i odstawiam do napęcznienia.
Pomidory i cebulę kroję w drobną kostkę, a oliwki na plastry.
Pietruszkę drobno siekam.
W misce łączę wszystkie składniki i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Papryki faszeruję, posypuję rozkruszonym serem feta i wstawiam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20-30 minut.
Przed podaniem posypuję natką pietruszką.

I gotowe!



Z dziećmi i dla dzieciPora na pomidora! Wegetariański obiad V Warzywa psiankowate 2015

3 komentarze:

  1. Bardzo fajny sposób na nadzianie papryki. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie dania...
    Szybkie, letnie danie...
    :)

    Jest mi bardzo miło, że bierzesz udział w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie nadziane papryczki. Dziękuję za dodanie kolejnego przepisu do akcji :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)