Facebook

sobota, 6 kwietnia 2013

Chlebek pita z kurczakiem, świeżymi warzywami i domowym sosem czosnkowym


Składniki:
chlebki pita 
mieszanka sałat
zielony ogórek
pomidor
czerowna papryka
cebulka
pierś z kurczaka
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka lub gyrosa
oliwa z oliwek
Sos w wersji dietetycznej:
jogurt naturalny
rozgnieciony czosnek
sól, pieprz
Sos w wersji kalorycznej :)
śmietana + majonez
rozgnieciony czosnek
sól,pieprz

Wykonanie:
Pierś z kurczaka doprawiam do smaku solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka (lub gyrosa).
Mięso smaruję oliwą z oliwek i odstawiam w chłodne miejsce.

Ogórka kroję w słupki, pomidora w półplastry a cebulę w piórka.

Przygotowuję z podanych składników sos czosnkowy i odstawiam do lodówki.

Chlebki pita piekę do zrumienienia w piekarniku.

Pierś z kurczaka opiekam na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Gotową lekko studzę i kroję na cienkie plasterki.

Chlebkom odcinam jeden bok aby powstała kieszonka.
Do środka daję odrobinę sosu i układam pozostałe składniki.
Całość polewam sosem.

I gotowe!

Fast Good!

2 komentarze:

  1. bardzo lubię i często robię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za udział w akcji - proszę Cię tylko o dodanie bannerka również z wersji mikserowej - skoro dodałaś przepis i na Durszlaku, i na Mikserze.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)