Facebook

poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Grzanka na ciepło z jajkiem sadzonym, serem i szynką

Składniki na 1 grzankę:
2 kromki jasnego pieczywa
1 plasterki szynki
1 plasterek żółtego sera
1 jajko
odrobina masła
sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczywo smaruję masłem i opiekam na rumiano.
Smażę jajko sadzone.
Na kromce układam szynkę, ser i jajko.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem i przykrywam drugą kromką.
Chwilę zapiekam aż ser lekko się rozpuści.
I gotowe!
Podaję z roszponką skropioną sokiem z cytryny i pomidorem.


Przywołujemy wiosnę!!!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie grzanki! Wspaniałe na śniadanie czy kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Grzanki z lat dzieciecych :) Przepisy kulinarne ktore sa niekiedy najprostsze sa najsmaczniejsze. Ciekawa alternatywa na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)