Facebook

piątek, 5 lipca 2013

Sałatka z kurczakiem i szparagami z dodatkiem truskawek i balsamico

 Składniki:
zielone szparagi
pierś z kurczaka
truskawki
mieszanka sałat
sól, pieprz
olej rzepakowy 

Sos:
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól, pieprz

Wykonanie:
Kurczaka myję i kroję na mniejsze kawałki.
Opruszam solą, pieprzem i smażę na odrobinie oleju rzepakowego.
Gotowe mięso ściagam z patelni i wrzucam na nią pokrojone na kawałki szparagi. Smażę je około 5 minut.
W międzyczasie przygotowuję z podanych składników sos.
Truskawki obieram ze szypułek i kroję na połówki.
Na talerzu rozkładam mieszankę sałat dodaję kurczaka, szparagi i truskawki.
Całośc skrapiam sosem.

I gotowe!

Truskawkowy zawrót głowy 2013Owoce z sadu i dzialki

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)