Facebook

sobota, 19 października 2013

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Mój dzisiejszy wpis dodaję do akcji Różowy Tydzień 2013
15 października obchodzony jest Europejski Dzień Walki z Rakiem Piersi.
Pamiętajmy, że zdrowie i życie mamy tylko jedno, dlatego należy o nie dbać.
Nie zapominajmy o profilaktyce !!!
Składniki:
czerwona kapusta
jabłko
cebula
ocet
cukier
sól, pieprz
Wykonanie:
Kapustę oczyszczam z zewnętrznych liści i szatkuję.
Zalewam zimną, osoloną wodą z odrobiną octu i gotuję do miękkości.
Odcedzoną kapustę skrapiam octem i schładzam.
Dodaję starte na grubej tarce jabłko i drobno posiekaną cebulę.
Całość dokładnie mieszam.
Doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem.
I gotowe!



 

1 komentarz:

  1. Uwielbiałam kiedyś taką sałatkę z czerwonej kapusty... Jak to możliwe, że nie jadłam jej już tyle lat! Muszę ją zrobić w najbliższej przyszłości :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)