Facebook

poniedziałek, 28 października 2013

Kuskus z kolorową papryką i tuńczykiem

Sycąca i chrupiąca sałatka.
Jej przygotowanie zajmuję kilka minut.
Idealna na II śniadanie, lunch i lekką kolację.
Polecam !!!
Składniki:
kasza kuskus
woda lub bulion
papryka (zielona, czerwona i żółta)
tuńczyk (w oleju lub sosie własnym)
natka pietruszki
sól
Sos:
oliwa z oliwek
sok z cytryny
ocet z białego wina
sól, pieprz
garść ulubionych ziół
Wykonanie:
Kaszę kuskus zalewam gorącą osoloną wodą lub bulionem (do poziomu ok 0,5 cm ponad kaszę) i odstawiam do napęcznienia.
Paprykę oczyszczam i kroję w kostkę.
Pietruszkę drobno siekam.
Gotowy kuskus rozdrabniam widelcem i łączę z papryką oraz natką pietruszki.
Dodaję rozdrobnionego tuńczyka.
Całość polewam przygotowanym sosem i dokładnie mieszam.
I gotowe!

  


5 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)