Facebook

niedziela, 9 sierpnia 2015

Placuszki jogurtowe z czerwoną porzeczką

Składniki:
2 jogurty naturalne
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
15 g cukru waniliowego
2/3 łyżeczki cukru (lub więcej)
1 szklanka owoców

tłuszcz do smażenia
cukier puder

Wykonanie:
W miseczce dokładnie mieszam jogurty naturalne z jajkami i cukrem waniliowym i zwykłym.
Następnie dodaję przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Całość dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników za pomocą łyżki lub miksera.
Na końcu dodaję owocę i delikatnie mieszam.

Placuszki smażę na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu.
Powinny być złote i puszyste.
Upieczone posypuję cukrem pudrem.

I gotowe!




Letnie owoceUczta pod gołym niebemZ dziećmi i dla dzieci

6 komentarzy:

  1. Super!
    Posilek w sam raz na lato!
    :)

    Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Placuszki są dobre na każdą porę roku. Wystarczy tylko zmieniać owoce.
      Bardzo lubią tą akcję i chętnie biorę w niej udział.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)