Składniki:
(dla 2 osób)
1 pierś z kurczaka
ok 150 g pieczarek
ok 100 ml śmietany 30%
ok 100 g makaronu
masło klarowane
oliwa
natka pietruszki
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie.
Filet z kurczaka oczyszczam, kroję w cienkie paski, oprószam solą oraz pieprzem i skrapiam oliwą.
Pieczarki obieram, myję i kroję w plastry.
Na patelni smażę kurczaka, aż lekko się zarumieni. Następnie odkładam go na talerz.
Na tej samej patelni rozpuszczam odrobinę masła i dodaję pieczarki. Duszę je przez kilka minuy aż zaczną puszczać sok.
Do pieczarek wlewam śmietanę, doprawiam do smaku i całość dokładnie mieszam.
Dodaję kurczaka i gotuję kilka minut, aż sos zgęstnie.
Makaron łączę z sosem i podaję z natką pietruszki.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)