Facebook

czwartek, 7 lutego 2013

Faworki

Przepis p. Ani, wykonanie - moja Mama, konsumpcja własna :D
Składniki:
Na 1 szklankę mąki:
3 żółtka
2 łyżki kwaśnej i gęstej śmietany
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka spirytusu
szczypta soli
cukier puder do posypania
smalec do pieczenia
Wykonanie:
Z podanych składników wyrobić gładką masę.
Rozwałkować i uformować chrusty.
Upiec na złoto na smalcu.
Ostudzić na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
I gotowe!


Z okazji Tłustego Czwartku życzę miłej konsumpcji i załączam coś śmiesznego, coś prawdziwego ;)
Ciastka na jeden kęs - NAGRODA

Zimowe szaleństwa


1 komentarz:

  1. faworków dawno nie jadlam... kupnych nie lubię, a smazyc nie było czasu w tym roku:(

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)