Facebook

czwartek, 4 września 2014

Zielony bób z czosnkiem i oliwą

Moi Drodzy Czytelnicy,
długo mnie tutaj nie było...
Powodów jest wiele...
Czasami po prostu zmiany jakie zachodzą w naszym życiu potrzebują dystansu i wyciszenia.
Tak było tym razem.
Dziękuję za cierpliwośc i wszystkie ciepłe słowa.
Wracam z głową pełną pomysłów i nowymi przepisami.

Do dzieła!

Składniki:
bób
czosnek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
pietruszka

Wykonanie:
Bób gotuję na parze przez kilkanaście minut. 
Lubię kiedy jest al dente.
Następnie obieram go z szypułek.

I dalej można go przyrządzić na 2 sposoby. 
Na zimno, czyli wymieszać z czosnkiem, oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Lub na ciepło, czyli podgrzać na patelni oliwę, dodać czosnek, bób i podsmażać przez chwilę.

W obu przypadkach potrawę przed podaniem posypuję posiekaną pietruszką.

I gotowe!








1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)