Facebook

środa, 22 stycznia 2014

Pasta z wędzonym pstrągiem i czarnymi oliwkami

Lubię kiedy kanapki są różnorodne, dlatego ostatnio eksperymentuję z dodatkami.
Dzisiaj prezentuję pastę z dodatkiem wędzonego pstrąga.
Smakuje ciekawie. 
Można ją przyrządzić dzień wcześniej i podać jako dodatek do kanapek do pracy czy szkoły.

Polecam!


Składniki:
wędzony pstrąg
2 jajka
garść czarnych oliwek
sól, pieprz
majonez

Wykonanie:
Delikatnie oddzielam mięso pstrąga od ości i skóry.
Jajka gotuję na twardo, obieram ze skorupek i kroje w drobną kostkę.
Oliwki drobno siekam.
Wszystkie składniki łączę w miseczce.
Delikatnie oprószam solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Dodaję odrobinę majonezu i całość dokładnie mieszam.
Pastę podaję schłodzoną jako dodatek do kanapek.

I gotowe!


Domowy Wyrób

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)