Składniki:
plastry schabu
1-2 ząbki czosnku
ser mozzarella
olej rzepakowy
suszone pomidory w zalewie
tymianek
sól, pieprz
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijam i przyprawiam solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Mięso nacieram rozgniecionym ząbkiem czosnku, skrapiam olejem rzepakowym i odstawiam w chłodne miejsce na 15-30 minut.
Mozzarellę kroję na plastry a suszone pomidory w zalewie na paseczki.
Kotlety smażę na teflonowej patelni (lekko natłuszczonej olejem rzepakowym) z obydwu stron.
Trzy minuty przed końcem smażenia układam na mięsie suszone pomidory i mozzarellę.
Przykrywam patelnię pokrywką i czekam aż ser się rozpuści.
I gotowe!
Plastry schabu rozbijam i przyprawiam solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Mięso nacieram rozgniecionym ząbkiem czosnku, skrapiam olejem rzepakowym i odstawiam w chłodne miejsce na 15-30 minut.
Mozzarellę kroję na plastry a suszone pomidory w zalewie na paseczki.
Kotlety smażę na teflonowej patelni (lekko natłuszczonej olejem rzepakowym) z obydwu stron.
Trzy minuty przed końcem smażenia układam na mięsie suszone pomidory i mozzarellę.
Przykrywam patelnię pokrywką i czekam aż ser się rozpuści.
I gotowe!
A nie pomyślałam o suszonych pomidorach w mojej akcji Warzywa psiankowate. Pomysł dla mnie trafiony.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie dania! wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńCiekawie się zapowiada i smacznie prezentuje :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńRobiłam ten schab wg Okrasy, super pomysł z mozzarellą:)
OdpowiedzUsuńo tak :) mój błąd z kucharzem :) już poprawiam i dziękuje za zwrócenie uwagi.
Usuń