Facebook

piątek, 10 sierpnia 2012

Schab z mozzarellą i suszonymi pomidorami





Składniki:
plastry schabu
1-2 ząbki czosnku
ser mozzarella
olej rzepakowy
suszone pomidory w zalewie
tymianek
sól, pieprz

Wykonanie:
Plastry schabu rozbijam i przyprawiam solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Mięso nacieram rozgniecionym ząbkiem czosnku, skrapiam olejem rzepakowym i odstawiam w chłodne miejsce na 15-30 minut.
Mozzarellę kroję na plastry a suszone pomidory w zalewie na paseczki.
Kotlety smażę na teflonowej patelni (lekko natłuszczonej olejem rzepakowym) z obydwu stron.
Trzy minuty przed końcem smażenia układam na mięsie suszone pomidory i mozzarellę.
Przykrywam patelnię pokrywką i czekam aż ser się rozpuści.

I gotowe!


Potrawę dodaję do 4 akcji:

Pomidorowe inspiracjeKuchnia Bardzo Włoska 2012
Smakołyki na pikniki

5 komentarzy:

  1. A nie pomyślałam o suszonych pomidorach w mojej akcji Warzywa psiankowate. Pomysł dla mnie trafiony.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie dania! wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawie się zapowiada i smacznie prezentuje :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam ten schab wg Okrasy, super pomysł z mozzarellą:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak :) mój błąd z kucharzem :) już poprawiam i dziękuje za zwrócenie uwagi.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)