Składniki:
ulubione lody (u mnie bakaliowe z Grycana)
gruszka
cukier
gorzka czekolada
Wykonanie:
Gruszkę obieram ze skórki i kroję na ćwiartki.
W garnku gotuję wodę z cukrem.
Gruszkę wrzucam do gorącej wody i gotuję chwilę aż owoc zmięknie.
Gotowy owoc kroję na plastry.
Gruszkę można też gotować w skórce i w całości. Jak kto woli.
W pucharku/miseczce układam gruszkę na przemian z lodami.
Całość posypuję pokruszoną gorzką czekoladą.
I gotowe!
Josiu pyszności tutaj masz:)))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i życze kolejnych ciekawych inspiracji :))
dziekuję serdecznie !!! jest mi niezmiernie miło z takich ciepłych słów :)
Usuńświetne! i na pewno pyszne! Dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo :)
OdpowiedzUsuńZ gorącą gruszką :) Obłędny deser!
OdpowiedzUsuń