Facebook

piątek, 11 stycznia 2013

Lody z gorącą gruszką i czekoladą

Składniki:
ulubione lody (u mnie bakaliowe z Grycana)
gruszka
cukier
gorzka czekolada
 
Wykonanie:
Gruszkę obieram ze skórki i kroję na ćwiartki.
W garnku gotuję wodę z cukrem.
Gruszkę wrzucam do gorącej wody i gotuję chwilę aż owoc zmięknie.
Gotowy owoc kroję na plastry.
Gruszkę można też gotować w skórce i w całości. Jak kto woli.
W pucharku/miseczce układam gruszkę na przemian z lodami.
Całość posypuję pokruszoną gorzką czekoladą.

I gotowe!
 
 
 
 

Zimowe szaleństwa

4 komentarze:

  1. Josiu pyszności tutaj masz:)))
    pozdrawiam i życze kolejnych ciekawych inspiracji :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziekuję serdecznie !!! jest mi niezmiernie miło z takich ciepłych słów :)

      Usuń
  2. świetne! i na pewno pyszne! Dzięki za udział w akcji Gotuj sezonowo :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z gorącą gruszką :) Obłędny deser!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)