Facebook

niedziela, 31 marca 2013

Jajka w kremowym sosie z kaparami

Wszystkim Czytelnikom mojego bloga
życzę
zdrowych i spokojnych
Świąt Wielkanocnych.


Składniki:
jajka (u mnie ekologiczne od sąsiadki zza płota ;)
roszponka
Sos:
kapary
koperek
majonez
śmietana
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotuję na twardo, obieram ze skorupek i kroję na ćwiartki.
W miseczce przygotowuję sos.
Majonez łączę ze śmietaną. Dodaję kapary, drobno posiekany koperek i pieprz.
Na talerzu rozkładam jajka i polewam je sosem.
Dekoruję roszponką, kaparami i koperkiem.
Solę i pieprzę do smaku.
I gotowe!



Bar Sałatkowy u Peli zaproszenie


2 komentarze:

  1. Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
    pełnych wiary, nadziei i miłości.
    Radosnego, wiosennego nastroju,
    serdecznych spotkań w gronie rodziny
    i wśród przyjaciół oraz mokrego Dyngusa.
    życzy: Małgosia

    OdpowiedzUsuń
  2. Przymierzam się do zakupu kaparów już jakiś czas :] lubię je w sałatce i jako dodatek do pizzy, makaronów. Dodają smaczku!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)