Facebook

sobota, 19 kwietnia 2014

Jajka z groszkiem, porem i korniszonami w kremowym sosie

Zainspirowałam się przepisem na sałatkę jajeczną z czasopisma To jest pyszne. Nr 1/2012, str. 28.

Składniki:
ulubiona sałata
jajka
por
korniszony
zielony groszek

Sos:
jogurt naturalny
majonez
musztarda
koperek
szczypiorek
natka pietruszki
sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na połówki i rozkładam je na sałacie.
Groszek gotuję i studzę.
Korniszony kroję na półplastry a por w piórka.
Szczypiorek, pietruszkę i koperek drobno siekam.

Jogurt mieszam z majonezem i musztardą.
 Dodaję zioła i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos łączę z warzywami i wykładam na wcześniej przygotowane jajka.
Całość oprószam solą i pieprzem.

I gotowe!


Jajka na Wielkanoc

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)