Zainspirowałam się przepisem na sałatkę jajeczną z czasopisma To jest pyszne. Nr 1/2012, str. 28.
Składniki:
Składniki:
ulubiona sałata
jajka
por
korniszony
zielony groszek
Sos:
jogurt naturalny
majonez
musztarda
musztarda
koperek
szczypiorek
natka pietruszki
sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na połówki i rozkładam je na sałacie.
Groszek gotuję i studzę.
Korniszony kroję na półplastry a por w piórka.
Szczypiorek, pietruszkę i koperek drobno siekam.
Jogurt mieszam z majonezem i musztardą.
Dodaję zioła i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos łączę z warzywami i wykładam na wcześniej przygotowane jajka.
Całość oprószam solą i pieprzem.
I gotowe!
Wykonanie:
Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na połówki i rozkładam je na sałacie.
Groszek gotuję i studzę.
Korniszony kroję na półplastry a por w piórka.
Szczypiorek, pietruszkę i koperek drobno siekam.
Jogurt mieszam z majonezem i musztardą.
Dodaję zioła i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos łączę z warzywami i wykładam na wcześniej przygotowane jajka.
Całość oprószam solą i pieprzem.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)