Dzisiaj na lunch w pracy/szkole proponuje pożywny ryż z tuńczykiem.
Wbrew pozorom przygotowanie tego lunch boxu zajmuje chwilę.
Zapraszam.
Składniki:
Wbrew pozorom przygotowanie tego lunch boxu zajmuje chwilę.
Zapraszam.
Składniki:
ryż
tuńczyk w oleju
zielony groszek (u mnie mrożony)
kukurydza (u mnie z puszki)
ser żółty
sól, kolorowy pieprz
Wykonanie:
Ryż gotuje al dente w lekko osolonej wodzie.
Tak samo postępuję z zielonym groszkiem.
Ryż łączę z tuńczykiem nie odsączając go zbytnio z oleju.
Dodaję warzywa i pokrojony w kostkę ser.
Całość doprawiam do smaku solą, kolorowym pieprzem i dokładnie mieszam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)