Facebook

środa, 9 kwietnia 2014

Lunch box. Sałatka z ryżem, tuńczykiem i zielonym groszkiem.

Dzisiaj na lunch w pracy/szkole proponuje pożywny ryż z tuńczykiem.
Wbrew pozorom przygotowanie tego lunch boxu zajmuje chwilę.

Zapraszam.

Składniki:
ryż
tuńczyk w oleju
zielony groszek (u mnie mrożony)
kukurydza (u mnie z puszki)
ser żółty
sól,  kolorowy pieprz

Wykonanie:
Ryż gotuje al dente w lekko osolonej wodzie.
Tak samo postępuję z zielonym groszkiem.
Ryż łączę z tuńczykiem nie odsączając go zbytnio z oleju.
Dodaję warzywa i pokrojony w kostkę ser.
Całość doprawiam do smaku solą, kolorowym pieprzem i dokładnie mieszam.

I gotowe!


Zdrowy tryb życia

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)