Słodkie, rozpływające się w ustach serniczki.
Smak dzieciństwa.
Idealne na śniadanie lub na deser.
Niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu.
Polecam !
Smak dzieciństwa.
Idealne na śniadanie lub na deser.
Niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu.
Polecam !
Składniki:
2-3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka domowego cukru waniliowego
1 jajko
tłuszcz do smażenia
Często takie robię :) Zajadamy się nimi z córeczką ze smakiem :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placuszki :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie po wyroznienie :)
Dziękuję.
UsuńJeszcze tylko dodam, ze smazylam na oleju kokosowym:))) PYCHA!!!!!
OdpowiedzUsuńa jesli placuszki przylegaja do patelni, co zrobic???
OdpowiedzUsuńPatelnia powinna być dobrze rozgrzana. Można też podłożyć ciut więcej tłuszczu przed smażeniem pierwszych sztuk. Ale najlepiej używać w tym celu patelni z powłoką ceramiczną - wtedy nic nie przywiera.
UsuńPozdrawiam!
Ostatnio uwielbiam placuszki z banana, teraz pora na sernikowe :) dziękuję za przepis!
OdpowiedzUsuń