Kontrowersyjne połączenie suszonych pomidorów, jabłka i tuńczyka w jednej sałatce.
Zapraszam!
Składniki na:
Zapraszam!
Składniki na:
tuńczyk w oliwie
cebula
suszonych pomidorów
jabłko
jajko
zielona fasolka
kukurydza
żółty ser
kukurydza
żółty ser
roszponka
Sos:
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie:
Tuńczyka odsączam z oleju.
Cebulę drobno siekam.
Pomidory kroję w kostkę.
Ugotowane na twardo jajka obieram ze skorupki i kroję na ósemki.
Jabłko kroję w kostkę.
Zieloną fasolkę obgotowuję, hartuje i kroję na mniejsze kawałki.
Wszystkie składniki (oprócz jajek) mieszam.
Doprawiam do smaku solą morską z ziołami prowansalskimi .
Doprawiam do smaku solą morską z ziołami prowansalskimi .
Z podanych składników przyrządzam sos.
Sałatkę rozkładam na talerzu na roszponce i dekoruję jajkami.
Skrapiam sosem i posypuję startym serem.
I gotowe!
Wyszło mi idealnie, tylko z pieprzem cytrynowym Kamisa odrobinkę zbyt kwaśne. Idealnie nadał się z Prymatu.
OdpowiedzUsuń