Składniki na 1 osobę:
2 jajka
1/2 cebuli
1 mały pomidor
zielona cebulka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Cebulę kroję w kostkę. Zieloną cebulkę drobno siekam.
Pomidora obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i również kroję w kostkę.
Do miseczki wbijam jajka i rozkłocam je widelcem. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i dodaję połowę zielonej cebulki.
Na rozgrzanej patelni podsmażam cebulę.
Po chwili dodaję pomidora.
Jak warzywa zmiekną to wlewam na patelnię masę jajeczną.
Calość mieszam do uzyskania porządanej konsystencji.
Gotową jajecznicę posypuję pozostałą zieloną cebulką.
I gotowe!
Jajecznicę dodaję do 2 akcji:
jajecznicę z pomidorkiem uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam taką jajecznicę :))
OdpowiedzUsuńbardzo taką lubię, choć dawno nie jadłam
OdpowiedzUsuńjak kolorowo! od razu widać, że smacznie i zdrowo
OdpowiedzUsuń