Składniki:
plastry schabu
jajka
sól, pieprz
mąka
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Plastry schabu rozbijam i przyprawiam solą i pieprzem.
Plastry schabu rozbijam i przyprawiam solą i pieprzem.
W miseczce rozkłucam jajko a na talerzu rozsypuję mąkę.
Kotlety najpierw obtaczam w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
Mięso smażę na złoty kolor na patelni. Obok smażę jajko sadzone.
Na gotowy kotlet nakładam jajko. Przyprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem.
I gotowe!
Potrawę dodaje do akcji:
o super pomysł :)
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda z tym jajkiem *_* tylko malutko jakos :P
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWygląda zdrowo i ładnie. Wcale nie malutko, po prostu mięsko ukryło się pod jajkiem.
OdpowiedzUsuńjeszcze nie podałaś, że schab musi być z kostką
OdpowiedzUsuń