Facebook

niedziela, 2 września 2012

Schab po parysku z jajkiem sadzonym

  
Moja propozycja na pyszny niedzielny (i nie tylko) obiad...




Składniki:
plastry schabu
jajka
sól, pieprz
mąka
szczypiorek
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
Plastry schabu rozbijam i przyprawiam solą i pieprzem.
W miseczce rozkłucam jajko a na talerzu rozsypuję mąkę.
Kotlety najpierw obtaczam w mące, następnie w jajku i ponownie w mące.
Mięso smażę na złoty kolor na patelni. Obok smażę jajko sadzone.
Na gotowy kotlet nakładam jajko. Przyprawiam solą, pieprzem i posypuję szczypiorkiem.

I gotowe!



Potrawę dodaje do akcji:
Po prostu kotlet do obiadu

5 komentarzy:

  1. pysznie wygląda z tym jajkiem *_* tylko malutko jakos :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda zdrowo i ładnie. Wcale nie malutko, po prostu mięsko ukryło się pod jajkiem.

    OdpowiedzUsuń
  3. jeszcze nie podałaś, że schab musi być z kostką

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)