Składniki:
sałata rzymska
parmezan
bułka wrocławska lub pieczywo tostowe
czosnek
oliwa z oliwek
pierś z kurczaka
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Dressing:
2 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy Dijon
Wykonanie:
Pieczywo kroję na dużą kostkę.
W miseczce łączę oliwę z oliwek i rozgnieciony ząbek czosnku. Dorzucam chleb i dokładnie mieszam całość. Grzanki podpiekam w piekarniu lub na teflonowej patelni do zrumienienia.
Można również pominąć oliwę z czosnkiem i zarumienić grzanki "na sucho".
Można również pominąć oliwę z czosnkiem i zarumienić grzanki "na sucho".
Przygotowuję dressing czyli dokładnie mieszam majonez, jogurt i musztardę Dijon.
Pierś z kurczaka delikatnie rozbijam, przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Pierś piekę na teflonowej lub grilowej patelni z dwóch stron aż się zarumieni.
Odstawiam do wystygnięcia i kroję ją na plastry.
W misce rozkładam sałatę i kurczaka.
Całośc polewam dressingiem.
Sałatkę posypuje grzankami i parmezanem.
I gotowe!
Pierś z kurczaka delikatnie rozbijam, przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Pierś piekę na teflonowej lub grilowej patelni z dwóch stron aż się zarumieni.
Odstawiam do wystygnięcia i kroję ją na plastry.
W misce rozkładam sałatę i kurczaka.
Całośc polewam dressingiem.
Sałatkę posypuje grzankami i parmezanem.
I gotowe!
Sałatkę dodaję do akcji:
no takie sałatki to lubię :)
OdpowiedzUsuń