Facebook

sobota, 17 listopada 2012

Sałatka cesarska z kurczakiem


Składniki:
sałata rzymska
parmezan
bułka wrocławska lub pieczywo tostowe
czosnek
oliwa z oliwek
pierś z kurczaka
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Dressing:
2 łyżeczki majonezu
 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
 1 łyżeczka musztardy Dijon

Wykonanie:
Pieczywo kroję na dużą kostkę.
W miseczce łączę oliwę z oliwek i rozgnieciony ząbek czosnku. Dorzucam chleb i dokładnie mieszam całość. Grzanki podpiekam w piekarniu lub na teflonowej patelni do zrumienienia.

Można również pominąć oliwę z czosnkiem i zarumienić grzanki "na sucho".
Przygotowuję dressing czyli dokładnie mieszam majonez, jogurt i musztardę Dijon.

Pierś z kurczaka delikatnie rozbijam, przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Pierś piekę na teflonowej lub grilowej patelni z dwóch stron aż się zarumieni.
Odstawiam do wystygnięcia i kroję ją na plastry.

W misce rozkładam sałatę i kurczaka.
Całośc polewam dressingiem.
Sałatkę posypuje grzankami i parmezanem.

I gotowe!

Sałatkę dodaję do akcji:


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)