Składniki:
pszenne tortille
banany
miód
cynamon
cukier trzcinowy
Dodatki:
śmietana 30%
rodzynki
sos czekoladowy
Wykonanie:
Tortillę lekko opiekam na suchej, teflonowej patelni aby lekko zmiękła.
Na każdym placku układam banana. Polewam go miodem i posypuję cukrem trzcinowym i cynamonem.
Nastepnie zawijam szczelnie (składam boki z dwóch stron i zawijam w rulon począwszy od tej niezawiniętej strony).
Tortille posypuję cukrem trzcinowym z cynamonem i skrapiam miodem.
Wkładam do rozgrzanego piekarnika i podpiekam kilka minut.
Dekoruję bitą śmietaną, posypuję rodzynkami i polewam sosem czekoladowym.
I gotowe!
obłędne <3 uwielbiam tortillę na słodko, a z takimi dodatkami musi wspaniale smakować!
OdpowiedzUsuńOmom<3
OdpowiedzUsuńTo się nazywa pomysł! Muszę kiedyś spróbować :D
OdpowiedzUsuńojaa. kaloryczne zabójstwo, ale warto ;)
OdpowiedzUsuńumarłabym choćby za kęs tego cuda!
Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)
Powiedzialbym, ze super sprawa, ale ile stopni piec? Jak dlugo piec w nim banany? Dzieki z gory za pomoc
OdpowiedzUsuń180-200 stopni i kilka minut. Trzeba obserwować.
Usuń