Składniki:
sałata lodowa
ogórki
pomidorki koktajlowe
czerwona cebula
zielone oliwki
papryka czerwona, żółta i zielona
ser feta
Dressing:
oliwa z oliwek
ocet winny
sól, pieprz
przyprawa do kuchni śródziemnomorskiej
Wykonanie:
Wszystkie świeże warzywa dokładnie myję.
Sałatę drobno siekam.
Pomidorki koktajlowe kroję na połówki a ogórka na plasterki).
Paprykę oczyszczam z gniazdek nasiennych i kroję w kostkę a cebulę w piórka.
Wszystkie składniki wraz z oliwkami dokładnie mieszam w dużej misce.
Całość skrapiam przygotowanym wcześniej dressingiem.
Dodaję pokrojony w kostkę ser feta.
I gotowe!
uwielbiam taką mieszankę :) zdrowa pychotka!
OdpowiedzUsuńja np. grecką robię bez cebuli, bo mój żołądek niestety surowej nie toleruje ;x
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie;)