Facebook

poniedziałek, 5 listopada 2012

Sałatka grecka po polsku


Składniki:
sałata lodowa
ogórki
pomidorki koktajlowe
czerwona cebula
zielone oliwki
papryka czerwona, żółta i zielona
ser feta
Dressing:
oliwa z oliwek
ocet winny
sól, pieprz
przyprawa do kuchni śródziemnomorskiej
Wykonanie:
Wszystkie świeże warzywa dokładnie myję.
Sałatę drobno siekam.
Pomidorki koktajlowe kroję na połówki a ogórka na plasterki).

Paprykę oczyszczam z gniazdek nasiennych i kroję w kostkę a cebulę w piórka.
Wszystkie składniki wraz z oliwkami dokładnie mieszam w dużej misce.
Całość skrapiam przygotowanym wcześniej dressingiem.
Dodaję pokrojony w kostkę ser feta.
I gotowe!


 Sałatkę dodaję do akcji:


2 komentarze:

  1. uwielbiam taką mieszankę :) zdrowa pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja np. grecką robię bez cebuli, bo mój żołądek niestety surowej nie toleruje ;x


    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)