Facebook

piątek, 2 listopada 2012

Grzanki z pieczoną papryką, pomidorem i oliwkami



Składniki:
bagietka (u mnie grahamka)
papryka czerwona i żółta
pomidor
oliwki
bazylia
oliwa z oliwek
czosnek
pieprz
ocet balsamiczny
 Wykonanie:
Papryki kroję na ćwiartki,oczyszczam z gniazdek nasiennych i podpiekam w piekarniku lub nad palnikiem aż skóra lekko poczernieje.
Gotowe przekładam  do foli i odstawiam do wystygnięcia.
Następnie obieram je ze skóry i drobno kroję.

Pomidora obieram ze skóry i drobno siekam razem z oliwkami i bazylią.

Wszystkie składniki mieszam w miseczce i odstawiam na kilka minut.
Grahamkę kroję na kromki, skrapiam oliwą i nacieram czosnkiem.
Podpiekam w piekarniku aż stanie staną się chrupiące.

Tuż przed podaniem nakładam na pieczywo mieszankę warzywną, skrapiam octem balsamicznym i przyprawiam świeżym kolorowym pieprzem.

I gotowe!





Kanapki, kanapeczki!

2 komentarze:

  1. Moje smaki - uwielbiam takie grzanki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pyszne grzaneczki! pięknie i kolorowo się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)