Składniki:
bagietka (u mnie grahamka)
papryka czerwona i żółta
pomidor
oliwki
bazylia
oliwa z oliwek
czosnek
pieprz
ocet balsamiczny
Wykonanie:
Papryki kroję na ćwiartki,oczyszczam z gniazdek nasiennych i podpiekam w piekarniku lub nad palnikiem aż skóra lekko poczernieje.
Gotowe przekładam do foli i odstawiam do wystygnięcia.
Następnie obieram je ze skóry i drobno kroję.
Pomidora obieram ze skóry i drobno siekam razem z oliwkami i bazylią.
Wszystkie składniki mieszam w miseczce i odstawiam na kilka minut.
Następnie obieram je ze skóry i drobno kroję.
Pomidora obieram ze skóry i drobno siekam razem z oliwkami i bazylią.
Wszystkie składniki mieszam w miseczce i odstawiam na kilka minut.
Grahamkę kroję na kromki, skrapiam oliwą i nacieram czosnkiem.
Podpiekam w piekarniku aż stanie staną się chrupiące.
Tuż przed podaniem nakładam na pieczywo mieszankę warzywną, skrapiam octem balsamicznym i przyprawiam świeżym kolorowym pieprzem.
I gotowe!
Podpiekam w piekarniku aż stanie staną się chrupiące.
Tuż przed podaniem nakładam na pieczywo mieszankę warzywną, skrapiam octem balsamicznym i przyprawiam świeżym kolorowym pieprzem.
I gotowe!
Moje smaki - uwielbiam takie grzanki :)
OdpowiedzUsuńale pyszne grzaneczki! pięknie i kolorowo się prezentują :)
OdpowiedzUsuń