Wszystkim
Czytelnikom mojego bloga
życzęciepłych, spokojnych i radosnych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz pomyślności i sukcesów w Nowym 2013 Roku.
Składniki:
filety śledziowe
kapary
korniszony
pieczarki marynowane
cebula
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
pieprz
Wykonanie:
Śledzie moczę w zimnej wodzie przez kilka godzin.
Następnie odsączam je i kroję w drobną kostkę.
Kapary, korniszona i marynowane pieczarki drobno siekam.
Cebulę kroję w kostkę i przelewam gorącą wodą.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam, przyprawiam pieprzem i dodaję odrobinę oliwy z oliwek.
I gotowe!
Tatar dołączam do 3 akcji:
bardzo apetyczny!
OdpowiedzUsuńWygląda wyśmienicie, musiało być smaczne.
OdpowiedzUsuń