Facebook

poniedziałek, 24 grudnia 2012

Tatar ze śledzia z marynowanymi grzybkami, kaparami i korniszonem

Wszystkim Czytelnikom mojego bloga
życzę
ciepłych, spokojnych i radosnych
Świąt Bożego Narodzenia
oraz pomyślności i sukcesów w Nowym 2013 Roku.

Składniki:
filety śledziowe
kapary
korniszony
pieczarki marynowane
cebula
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
pieprz

Wykonanie:
Śledzie moczę w zimnej wodzie przez kilka godzin.
Następnie odsączam je i kroję w drobną kostkę.
Kapary, korniszona i marynowane pieczarki drobno siekam.
Cebulę kroję w kostkę i przelewam gorącą wodą.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam, przyprawiam pieprzem i dodaję  odrobinę oliwy z oliwek.

I gotowe!





Tatar dołączam do 3 akcji:

Śledziowe szaleństwa


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)