Dotychczas wędzone ryby jadłam tylko i wyłącznie jako dodatek do pieczywa.
Ostatnio postanowiłam poeksperymentować i dodałam pstrąga do sałatki.
Był to strzał w dziesiątkę.
Sałatka jest lekka, a zarazem sycąca.
Idealna jako posiłek w domu jak i na wynos do pracy, szkoły.
Składniki:
roszponka
wędzony pstrąg
zielone i czarne oliwki
pomidor
Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, kolorowy pieprz
Wykonanie:
Pstrąga dokładnie oczyszczam z ości i dzielę na mniejsze cząstki.
Na talerzu rozkładam roszponkę.
Dodaję pokrojonego na ćwiartki pomidora i oliwki.
Całość skrapiam przygotowanym dressingiem.
I gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)