Facebook

środa, 15 stycznia 2014

Sałatka z wędzonym pstrągiem i oliwkami

Dotychczas wędzone ryby jadłam tylko i wyłącznie jako dodatek do pieczywa.
Ostatnio postanowiłam poeksperymentować i dodałam pstrąga do sałatki.
Był to strzał w dziesiątkę.
Sałatka jest lekka, a zarazem sycąca.
Idealna jako posiłek w domu jak i na wynos do pracy, szkoły.

Składniki:
roszponka
wędzony pstrąg
zielone i czarne oliwki
pomidor
 Sos:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól, kolorowy pieprz

Wykonanie:
Pstrąga dokładnie oczyszczam z ości i dzielę na mniejsze cząstki.
Na talerzu rozkładam roszponkę.
Dodaję pokrojonego na ćwiartki pomidora i oliwki.
Całość skrapiam przygotowanym dressingiem.

I gotowe!


Niskokaloryczny styczeń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)