Facebook

sobota, 19 maja 2012

Szaszłyki z grilla z wiosenną sałatką

Sezon grillowy 2012 został uroczyście otwarty !!!

Szaszłyki, kiełbaski i pyszna sałatka wiosenna.

Mniam !!!





Składniki:

Szaszłyki:
pierś z kurczaka
mięso wieprzowe od szynki, karczek
przyprawa do kurczaka Kamisa
oliwa z oliwek
boczek
cebula
czerwona papryka
przyprawa do grilla klasyczna Kamisa
 pieprz

Sałatka:
sałata lodowa
pomidory
rzodkiewka
ogórek
szczypiorek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
przyprawa do sałatek Fit Up Kamisa

Wykonanie:
Szaszłyki:
Mięso z kurczaka z kurczaka kroję na kawałki, posypuję przyprawą do kurczaka, pieprzem i polewam oliwką z oliwek.
Mięso od szynki kroję na kawałki. Przyprawiam mieszanką grillową, pieprzem i dodaję oliwę z oliwek.
Mięso odstawiam w chłodne miejsce. Najlepiej na całą noc.
Paprykę i boczek kroję na duże kawałki a cebulę na ćwiartki.  
Składniki nabijam na patyk wedle uznania. Posypuję przyprawą do grilla klasycznego Kamisa.


Szaszłyki grilluję wedle uznania i upodobań.

Sałatka wiosenna:
Na laterzu łączę lodową sałatę z ogórkiem i rzodkiewką pokrojonymi w plasterki.
Dodaję ćwiartki pomidora i  plasterki cebuli
Posypuję posiekanym szczypiorkiem i przyprawą do sałatek Fit Up Kamisa.
Całość skrapiam oliwą z oliwek.




I gotowe!




Potrawy dodaję do akcji:

4 komentarze:

  1. mmm uwielbiam szszłyki + pyszna sałatka! wspaniale ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pysznie, aż zgłodniałam:D

    OdpowiedzUsuń
  3. ąż ślinka cieknie, też takie robię, proste przepisy są najlepsze, moja rada szaszłyki piekę owinięte w folię aluminiową wtedy się nie przypalają i nie trzeba zbytnio pilnować dopiero na sam koniec wyjmuję z folii i griluję kilka minut

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)