Facebook

czwartek, 15 listopada 2012

Banan zapiekany w tortilli



Składniki:
pszenne tortille
banany
miód
cynamon
cukier trzcinowy
Dodatki:
śmietana 30%
rodzynki
sos czekoladowy
Wykonanie:
Tortillę lekko opiekam na suchej, teflonowej patelni aby lekko zmiękła.
Na każdym placku układam banana. Polewam go miodem i posypuję cukrem trzcinowym i cynamonem.
Nastepnie zawijam szczelnie (składam boki z dwóch stron i zawijam w rulon począwszy od tej niezawiniętej strony).
Tortille posypuję cukrem trzcinowym z cynamonem i skrapiam miodem.
Wkładam do rozgrzanego piekarnika i podpiekam kilka minut.
Dekoruję bitą śmietaną, posypuję rodzynkami i polewam sosem czekoladowym.
I gotowe!




6 komentarzy:

  1. obłędne <3 uwielbiam tortillę na słodko, a z takimi dodatkami musi wspaniale smakować!

    OdpowiedzUsuń
  2. To się nazywa pomysł! Muszę kiedyś spróbować :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ojaa. kaloryczne zabójstwo, ale warto ;)
    umarłabym choćby za kęs tego cuda!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiedzialbym, ze super sprawa, ale ile stopni piec? Jak dlugo piec w nim banany? Dzieki z gory za pomoc

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)