Składniki:
galaretki w ulubionych smakach
świeże owoce: u mnie truskawki, banan, mango i pomarańcza
dodatki: gorzka czekolada, wiśnie w alkoholu, galaretki w cukrze
mascarpone
śmietana 30 %
cukier puder
sok z cytryny
Wykonanie:
Dzień wcześniej przygowuję galaretki w 3 smakach według instrukcji na opakowaniu.
Gotowe galaretki kroję w kostkę i rozkładam w pucharkach.
Dodaję pokrojone owoce (banana skrapiam sokiem z cytryny).
Na wierzchu rozkładam mascarpone utarty z cukrem i połączony z ubitą na sztywno kremówką.
Deser dekoruję wiśniami w alkoholu, gorzką czekoladą i galaretką w cukrze.
I gotowe!
I gotowe!
Deser wyglada cudnie! Kolorowo i wesolo! :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje za udzial w akcji!
Mam nadzieje, ze spotkamy sie za rok! :)
Kasia (lejdi-of-the-house.bloog.pl)